A Neumann Társaság blogja az informatika, robotika legmenőbb témaköreiről – újszerű megközelítésben.

Kvantumugrás

Kvantumugrás

Kvantumugrás

2020. augusztus 06. - ferenck

Képzeld el a jövőt! Hol leszel tíz év múlva? Mivel fogsz foglalkozni, kikkel és hogy töltöd a szabadidőd?

Biztosan van egy optimista forgatókönyved – és ebben biztosan van informatika, robotok, fejlődés…

És biztosan van egy pesszimista forgatókönyved – klímaváltozás, globális problémák – de a problémákra a válaszok megadásában segíthet az IT.

Tegyünk egy cool túrát az informatikai kultúrába! Aki az új évezredben született, beleszületett az IT-be, tudja, hogy mi a pálya: számodra egy szuper hivatás lehet, jobbnál jobb állásokkal, kihívásokkal – a világ számára pedig eszközök, módszerek sokasága.

kvantum_ugras1.jpg

Robotok, önvezető autók, mesterséges intelligencia, kiborgok, virtuális valóság, kvantumszámítógépek. Nézzünk a közhelyek mögé – milyen távlatokat rejtenek az IT legmenőbb témakörei?

Kvantumugrásra készülünk, ez mennyiségi és minőségi ugrás: hétről hétre reflektorfénybe állítunk egy-egy témát, megnézzük, az miért érdekes, miért lesz kikerülhetetlen a jövőben – vagy már most is az.

Kicsit rugaszkodjunk el a szokásos nézőponttól, lássuk a jövőt!

Kik vagyunk?

A blogot a Neumann Társaság készíti, Magyarország legrégebbi informatikai szervezete. Találkozhattál már velünk, ha informatikai versenyeken veszel részt (eHód, OKTV, Logo, Nemes Tihamér, Neumann versenyek, számos robotika verseny, informatikai diákolimpiai felkészítés) vagy ha ECDL-képzéssel fejleszted digitális kompetenciáidat.

Ki a blog szerkesztője?

Kömlődi Ferenc jövőkutató, író, képzőművész és világutazó. Foglalkozott cyberkultúrával és elektronikus tánczenével, volt az első magyar mesterségesintelligencia-portál szerkesztője, rendszeresen ír a transzhumanizmusról, a 3D-nyomtatásról, szuperfarmokról, ember-gép kapcsolatról.

A bejegyzés trackback címe:

https://kvantumugras.blog.hu/api/trackback/id/tr5716105508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása